Sprogsminke

Share Button

Denne side er dynamisk, hvilkdet vil sige, at jeg af og til vil vende tilbage til den med nye indslag, efterhånden som de dukker op i min hverdag.

Udfald af links:

Jeg bruger det skam selv! Når jeg skriver på min hjemmeside, at der under omlægningen kan forekomme udfald af links osv., er det naturligvis ikke fordi et link bare sådan falder ud af sig selv. Nej, fejlen skyldes udelukkende at jeg endnu ikke har lagt linket ind. Enten fordi jeg har glemt det, er gået vil i koderne, eller bare har været for doven til at gøre tingene fædige med det samme.

Længere er den historie såmænd ikke!

Computerfejl:

Sådan bruger vi ofte sproget til at bortforklare fejl, der i bund og grund skyldes enten dovenskab, manglende viden, eller bare at vi ikke har tid lige nu.

Mange ting undskyldes i dag med computerfejl. Men, computere tager aldrig fejl. Kun hvis de fodres med de forkerte oplysninger, eller man ikke betjener dem korrekt.

Kommunikationsbrist:

Hvis en kunde hos et firma behandles så svinsk at affæren ender i fjensynet, evt. endda ved hjælp af skjult kamera, kan man være sikker på at firmaets representant vil møde op til et interview, hvor han forsikerer at han er meget ked af at kunden har været udsat for en kedelig kommunikationsbrist. Firmaet har simpelthen ikke “været gode nok” til at fortælle deres medarbejdere om det høje serviceniveau, ledelsen eller har indskærpet i deres kundepolitik. Derfor vil chefen selvfølgelig straks gå hjem og gøre sit bedste for at rette op på dette forhold.

Hele denne forklaring lyder meget flot, og oversat betyder den: “Satans også, vi blev taget på fersk gerning. Nu fyrer jeg en eller anden, og så fortsætter vi som vi plejer!”

Tilpasning af organisationen:

Den formulering hører man næsten dagligt, og som regel består tilpasningen i, at man har fyret et større eller mindre antal medarbejdere, som regel i den lavere ende af lønskalaen, således at organisationen er blevet “slanket.” En del af denne slankning består som regel også i at tømme en del af firmaets kapital – ofte lånt – over i ledelsens lommer, i form af bonusser.

 

Bonus:

Jeg har søgt mange jobs, hvor lønnen lå lige netop på laveste mindstesats, men hvor man til gengæld var i færd med at indføre et bonussystem. Det er også sket, at jeg ikke har fået jobbet, men er kommet tilbage nogle år efter og har søgt det samme job, og måtte konstatere, at man endnu ikke har fået bonusordningen helt på plads, i hvert fald er man stadig “lige på trapperne med en bonusordning.” Derfor må jeg konstatere, at bonusordninger er et vanskeligt fænomen at håndtere, især når det gælder de laveste lønninger, mens det går langt bedre for de høje lønningers vedkommende. Her kan man ofte opleve at bonusordningen bliver aftalt allerede ved ansættelsen, og åbenbart ikke kræver så store forundersøgelser.

Bonus i lavlønsjob gives typisk som belønning for en ekstra indsats, mens man sjældent får bonus for eksempelvis at ødelægge en maskine til en halv million.

I de højere lønklasser kan bonus derimod godt udbetales på baggrund af en særlig dårlig præstation, og der er sjældent nogen øvre grænse for, hvilke tab, man har påført firmaet.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

forfatter og fotograf – author and photographer