Picture of a young woman with hat

Poseringstips

Share Button
Lær at posere

For mange er det at posere foran et kamera lige så let som at klø sig i nakken. Men for langt de fleste føles det nok lidt underligt at man pludselig står der og skal se bare nogenlunde fornuftig og tilregnelig ud. Har man ikke et naturtalent for at posere, skal man imidlertid ikke gå i panik over det. Som det meste andet, kan det læres.

Nedenunder vil jeg gerne vise en video, hvor den verdensberømte bryllupsfotograf, Gary Fong, har inviteret en professionel model i studiet for at vise nogle tricks til, hvordan man poserer, så man tager sig godt ud på billeder.

En af de ting, modellen nævner er, at man kan øve sig foran spejlet derhjemme. Det kan måske føles underligt selvoptaget at stå der foran spejlet og iagttage sig selv, men glem al beskedenhed. Skuespillere har altid øvet mimik foran spejlet. Dansere har en hel væg besat med spejle i deres øvelokaler. Hvis man vil se virkningen af en grimasse eller en kropsstilling, er man nødt til at bruge et spejl. Det kaldes ikke forfængelighed, men professionalisme.

Der findes utallige videoer på Youtube, som omhandler posering, men jeg kan godt lide denne her:

Husk at det er vigtigere at have udstråling og personlighed, end at have et 100 % perfekt udseende – hvad det så end er!
Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

forfatter og fotograf – author and photographer